Året som gick

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte ett sommarställe och sökte semester på jobbet.
Höll du några av dina nyårslöften? Jag höll uppe med snusandet i tre månader.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jonas & Mia, Jeppe & Sara, Ola & Kicki, Jens & Emma, Cecilia & Nazar.... Usch, är jag gammal?
Dog någon som stod dig nära? Nope, inte i år.
Vilka länder besökte du? Kan inte minnas att jag varit utomlands alls.
Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Stabilitet och energi.
Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? Inget särskilt alls.
Vad är det bästa som hänt dig år 2007? Jag började jobba igen efter ett drygt halvårs sjukskrivning. Jag träffade Malin, som är min allra bästa och mest underbara vän någonsin. Jag köpte hus i Dalarna. Ganska mycket bra som hände. Skönt att få det uppradat så här så att det känns som om man ändå kommit nånstans trots alla motgångar.
Största misstaget? Jag blir egocentrisk och fastnar i mitt eget deppande ibland.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Deprimerad och alkoliserad. Sen den gamla vanliga tremånadersförkylningen på hösten såklart.
Bästa köpet? Min Arct'eryx-jacka.
Vad spenderade du mest pengar på? Huset i Dalarna.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Första gången jag stod uppe på gården och faktiskt ägde den. Annars har jag haft svårt att glädjas under det gångna året.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Long way to ruin, Nervous tic motion of the head to the left, Hey there Delilah.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Under sommaren 2007 var jag gladare än på länge. Slutet och början av året har väl inte varit toppen, men man kan få allt. Så här i mörkret och i samband med julångesten så kan man kanske inte vänta sig annat.
Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, spelat gitarr, varit mer kärleksfull mot mina nära.
Vad önskar du att du gjort mindre? Jag borde ha tillbringat mindre tid framför datorn och framför tv-spelen.
Hur tillbringade du julen? Hos skräcködlan.
Blev du kär i år? Jepp, i M
Hur många one night stands? Noll
Favoritprogram på tv? Lost, House, Dexter, Jericho, Heroes
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Tanja
Bästa boken du läste i år? The mysterious incident with the dog at night-time
Bästa musikaliska upptäckten? Andrew Bird.
Något du önskade dig och fick? En god vän.
Något du önskade dig men inte fick? En ny TV och en bra psykolog.
Årets bästa film? Reign over me, tveklöst
Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Jag var på stand-up med flera av mina kompisar. Det var jättekul att det kom så många.
De bästa nya människorna du träffade? Mina kollegor på nya jobbet. Några av dem i alla fall.
Hur skulle du beskriva din stil år 2007? Anti-stil... Slacker kanske?
Vad fick dig att må bra? Min sambo, men framför allt M. Och så huset i Dalarna såklart.
Vilken kändis var du mest sugen på? Är ointresserad av det.
Vem saknade du? Mina kompisar i Malmö.
Favorit månad? Juni.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag kunde mått bättre. Men det blir bättre 2008, eller hur... :)


Måndag som lördag

Sov fyra timmar inatt. Är gräsänkling sen en vecka tillbaka så det mesta är ur fas. När jag är ensam såhär borde jag ha en mat- och sovklocka. Jag äter en till två gånger om dagen, och sover 4-5 timmar per natt. Ibland mer, men det är bara de gånger som jag försover mig.

image4



Pratar nästan inte med sambon nu när hon är borta. Saknar inte henne speciellt mycket heller. Vet inte vad jag ska göra åt det. Känns som om 2008 är året då det är vinna eller försvinna som gäller. Just nu känner jag mig inte alls speciellt sugen på att fortsätta. Men man kan ju inte hålla på och hoppa runt som en jävla guttaperkaboll resten av livet heller. Har inte haft något förhållande som överlevt två-årsgränsen med särskilt mycket än så länge i mitt 30-åriga liv. Känns som om samma sak håller på att upprepa sig nu.

Det värsta är ju dessutom att jag vet om att jag inte kan få det mycket bättre än hur jag har det i det här förhållandet. Om jag siktar in mig på Malin kommer jag vara ensam utan min allra bästa vän inom ett halvår, det är jag ganska säker på. Vi är ju så jävla olika... Opposites attract sägs det ju, men å andra sidan håller ju sådana förhållanden inte speciellt länge.

Sambon är ju dessutom i Sälen med sin bästa kill"kompis". Har ingen aning vad som försiggår i den där stugan... Hon lovar och bedyrar att inget händer, men hon har ju varit otrogen förr... Det värsta är nästan att jag skiter i vilket. Det finns visserligen inget jag kan göra åt saken, men jag bryr mig inte ens. Har fullt upp med mitt här...

Söndag med förhinder

Så nu ska det alltså bli dyrare igen. Det är kanske dags att lägga av en gång för alla? Jag måste säga att det inte känns alltför lockande. Förra nyår lyckades jag hålla upp i tre månader, och jag har helt klart sänkt min konsumtion. Men om dosorna ska kosta runt 40 spänn styck börjar det bli lite väl saftigt för plånboken...



Trodda jag hade förmiddag idag, men tji fick jag. Ringde hit för att meddela att jag skulle bli sen i morse, och då fick jag beskedet att jag skulle jobba eftermiddag. Så jävla trist. Och då inte bara för att jag var uppe innan sex i morse. Jag och M hade ju bestämt att vi skulle gå ut och shoppa och sen gå hem för att mysa i hennes soffa. En jävla miss...

Jag hade ju dessutom planerat att jag skulle säga till henne att jag älskar henne. Det blev ju inte som planerat. Nu är det visserligen inte så att jag älskar henne på det traditionella sättet att jag vill vara ihop med henne och skaffa barn, men jag vill ha närhet. Hon är en av de mest fantastiska människor jag träffat och sjukt attraktiv på alla plan. Det var väl mest det jag vill säga till henne. Jag vet dessutom att hon gillar mig också eftersom hon gärna vill vara kompis med mig om 25 år också... Känns lovande.

Jag har kommit fram till att allt det här antagligen har sin rot i att jag saknat nån som visat sig bry sig om mig i mitt liv. Min pappa har jag ju inte träffat på en bra bit över 20 år och min mamma är totalt frånkopplad vad gäller känslor. Det är antagligen därför jag söker mig till starka kvinnor som visar mig kärlek. Jag vet att det är uppfuckat, men jag kan inte göra nåt åt det.

Har åtminstone försökt ta kontakt med min psykmottagning igen så att jag kan få lite support därifrån. Min läkare har hunnit sluta sen jag var där senaste, men jag hoppas få träffa hennes efterträdare. Hoppas bara att han är lite bättre än vad hon var. På våra träffar pratade hon för fan mer än vad jag gjorde... Trodde inte att det var så det skulle vara när man är hos psykologen.

Två mot en

Ok, nu har jag två tjejer som är intresserade av mig. Känns som om det var på lågstadiet, men saker och ting blir lite mer komplicerade nu än vad de var då... Nu måste man ju väga in hus, hund och annat man äger gemensamt. Tur vi inte har barn än.

Men det råder egentligen ingen tvekan för min del. Jag har det bäst där jag är just nu. Men jag älskar verkligen M. Men inte riktigt på det sättet tror jag.

Jag är också förvirrad...

För att inte tala om trött. Jag har jobbat 18 av de senaste 24 timmarna.

overworked and undersexed

Har varit lite småkrasslig i flera dagar nu. Trött, illamående och så fryser jag hela tiden. Känns inget vidare men det är väl bara att härda ut. Att jag jobbar förmiddag varje dag denna veckan, plus att jag har natten till lördag gör väl inte precis saken mycket bättre. Men det är bara att bita ihop. Får väl se fram emot en veckas semester i Sälen om ett par veckor.

Frugan åkte till Sälen idag med sin killkompis. Jag ska inte göra ett skit när hon är borta, förutom att ligga på soffan och umgås med M. Synd att hon jobbar idag, annars sa hon att hon skulle komma hem till mig och ta hand om mig.... Whatever that means

Shred

Äntligen har jag fått möjlighet att rocka loss med Guitar Hero 3. Så jävla kul! Synd att man inte har tid att spela mer bara. Får se vad jag har tid med i eftermiddag... Ska ju på hockey ikväll. Hammarby ska få spö av Leksand är det tänkt.

Hörde att Hammarby hade tänkt ta 400 spänn för biljetterna om man inte var medlem i Hammarby. Helt sjukt. Vem fan vill betala så mycket får att se ett bottenlag i Allsvenskan få dunderspö? Visserligen har Bajen ekonomiska problem, men jag tror inte att de får in mer pengar för att de tar så mycket betalt. Ingen utomstående skulle ju gå på matchen...  Men i vilket fall som helst ska de bli jävligt kul att gå på hockey igen. Har inte kollat på en live-match på flera år.

Var och hälsade på Joannas farmor och mormor igår. Stora pensionärsdagen... Hennes farmor bor på långvården. Var ganska trevligt att träffa henne eftersom hon verkade ha en bra dag. Hon var ganska med i matchen, trots att hon virrade till det då och då. Hon är ju trots allt 90+. Men vilket jävla strul det var att ta sig dit. De håller på och bygger om på Sabbatsbergs sjukhusområde, så att alla vägar är avstängda och man kan knappt ta sig fram. Mörkt och jävligt och inga skyltar gjorde det ännu svårare. Jag tror att det tog oss ungefär en timme och en kvart från det att vi körde hemifrån tills dess att vi lyckades hitta henne. Sen stack vi hem till Joannas mormor som fyllde år. Hade med oss lite av mina lussebullar, och det var såklart poppis.

Uäh... Jag är trött. Låg vaken i en timme mellan 0130 och 0230 inatt. Jobbade natten till igår och sen förmiddagen idag, så jag var tvungen att gå och lägga mig jättetidigt igår. Blev väl helt förvirrad av det antar jag... Får se om jag lyckas sova nåt ikväll. Vågar knappt gå och lägga mig en stund i eftermiddag, för då blir jag väl ännu mer snurrig i mina sovmönster. Får väl rocka loss lite med min plastgitarr istället.

Mamma skickade upp lite julklappar med några bekanta. Det komiska var att hon fan bara köpt till min hund... Hon är för rolig. Malin vågar inte prata med henne, och det kan jag förstå. De flesta av mina tjejkompisar/flickvänner har varit eller är rädda för henne. Jag kan förstå dem till viss del...

RSS 2.0