Arbetsvägran?

Min kollega försvann från sin arbetsplats utan att säga något. Jag hörde ett samtal hon fick innan, så jag vet att hon ska ta emot en TV från ett budföretag, vilket innebär att hon måste hem och möta dem och sedan tillbaka. Just nu har hon varit borta i en kvart, men hon har väl inte mer än kommit hem nu antar jag. Är det ok att bara försvinna från sin arbetsplats i 30-45 minuter och låta andra sköta jobbet? Jag tror jag ska säga till skiftesarbetsledaren så får han göra vad han vill med informationen. Synd bara att han är så mesig så att det inte kommer att hända ett skit.


long time no see

Tillbaka på jobbet efter att ha varit ledig sex dagar. Har inte blivit nåt bloggande alls under min ledighet. Tror inte att det beror på att jag mått super, men snarare på att jag inte haft ro att sitta ner och skriva hemma.

Är lite orolig för Malin som mår lite dåligt. November är väl inte årets bästa månad precis, men hon glittrar inte som hon brukar. Ska ut och fika med henne på torsdag innan jag börjar jobba, och det ska bli kul. Satt ner lite med henne innan jobbet idag också och det behövde vi nog båda.

Formaterade min dator igår. Ser ut som om den funkar bättre nu än vad den gjorde innan. Den hängde sig med jämna mellanrum och strulade innan, men det har den bara gjort en gång så här långt. Jag hoppas att omformateringen ska göra susen. Har lite strul med att Microsoft envisas med att kolla upp så att man har en äkta version av Windows, men det ska väl lösa sig det med. Kan t ex inte installera Messenger, men det finns ju andra sätt att hålla sig ájour med omvärlden. Testar Trillian nu, och det verkar funka ok...

Beställde Guitar Hero 3 i torsdags. Det har inte kommit än, och det suger. Jag längtar efter att få stå hemma på vardagsrumsgolvet och vara en rockstjärna. Men jag är ju ledig till helgen, så jag ska rocka loss då istället. Passade på att beställa ett 4 GB USB-minne till Malin också. Ska fylla det med bra musik och CSI-avsnitt till henne så att hon får en bra jul. Hon lånar ju mitt minne hela tiden så det ska bli bra att hon får ett eget.

Måste fundera ut vad jag ska köpa till frugan också. Jag har ett par idéer men inget som är perfekt. Har inte berättat för henne att jag köpt julklapp till Malin än. Hon vet att jag beställt USB-minne, men jag beställde ju ett likadant till mig så vi får se hur jag ska ta mig ur den knipan. Hon är ju så jävla svartsjuk på Malin för att hon vet att hon är en tjej som tilltalar mig och som jag tycker är sexig. Nåväl, inget har ju hänt än och jag tror och hoppas att det kommer att fortsätta så. Jag vill ju ha kvar Malin som min bästa vän länge till.

Söndagsmys

Försov mig en timme i morse. Inte för att det gjorde så mycket, men jag fick köpa med mig fika till kollegorna. Lite trist när chefen får ringa hem och väcka mig, men det löser sig väl det med.

Just nu sitter vi här och har lite strul, men det verkar som om dagens operativa chef har lite tråkigt så han sitter här bredvid mig och tar tag i allt som jag skulle gjort egentligen. Så därför sitter jag och bloggar och spelar spel istället. Har gjort mig lite nyttig genom att göra kaffe, men det känns som om det är den enda funktion jag kommer att fylla idag.

Imorgon bär det av på spa-kryssning med Birka Paradise. Jag, tjejen och en massa pensionärer. Ska bli jäkligt najs. Är så trött på det här vädret, så det ska bli helt fantastiskt att få koppla av lite i värmen på båten.

Robinson Kruse och Fredag

Äntligen har jag beställt vår kryssning! På måndag bär det av till Mariehamn och tillbaka. Det är väl inte det viktiga, utan det är vad som ska hända på båten som är det lockande. Jag har beställt en 50 minuters helkroppsmassage och tjejen fick aromaterapi i 80 minuter. Vet inte riktigt vad det innebär, men hon blev glad. Antar att man bakas in i gegga och en massa handdukar och får ligga där och svettas.

Det blir väl lite bad och så får vi såklart testa deras solarielampor på däck. De har ju byggt upp en sandstrand med Sen ska vi ligga och mysa i vår hytt med utsikt över vattnet med speglar i taket. Antar att det inte blir så mycket tittande ut genom fönstret. Själv tänkte jag dessutom försöka få röka lite cigarr och spela roulette innan det är dags att gå och lägga sig.

Hela kalaset gick på nästan 3000, men det får det vara värt. Det ska bli så jävla skönt att komma iväg lite och bli lite ompysslad. De har ju varit en tung månad så här långt, men jag tror att det kommer att vända nu. Jobbar fredag, lördag, söndag. Ledig måndag, jobbar natten tisdag-onsdag. Sen är jag ledig i sex dagar i rad. helt underbart ska det bli. Tänkte åka upp till Dalarna och fixa till sommarstället inför vintern och sen kanske brorsan kommer upp och hälsar på nästa helg. I'm on a roll!


Trötthet personifierad

Så här trött har jag inte varit sen jag glömde bort att gå och lägga mig en natt när jag skulle ha ett 12 timmar långt arbetspass dagen efter. Jag har sovit nästan två timmar mellan 0230 och 0430 men jag är fan säker på att jag hade varit piggare om jag inte sovit. Vaknade av att Martina i Linköping ringde, och är helt dyngtrött sen dess. Tur att kollegorna kommer om 30 minuter så att jag kan ta mig hem och krascha. Hoppas bara jag lyckas hålla mig på cykeln hela vägen hem, det är tydligen isgata ute.

Ska arbetspassen verkligen vara 18 timmar långa?

Nä, det ska de ju egentligen inte. Men eftersom den absolut värsta kollegan här ringde och sjukskrev sig 45 minuter innan hon skulle börja. Jag fick stanna kvar hela natten också... Från 1300 till 0700 blir ett ganska maffigt arbetspass, men det kommer väl till pass nu när det börjar närma sig julklappsinhandling. Hoppas jag hinner sova lite inatt så jag inte kollapsar här.


vinter

Så är vintern här igen. Inte med buller och brak som förra året, utan den har smygit sig på lite grann. Det var visserligen plusgrader när jag cyklade till jobbet, men snön som föll för några dagar sedan ligger kvar lite här och där.

Åkte hem till svärmor och hämtade vinterdäcken igår. Tror att de klarar sig en säsong till. Som jag förstått det måste man bara ha ett mönsterdjup på 3mm och det klarar jag med råge. Nästan alla dubbarna är sneda eller borta, men det verkar inte finnas nån bestämmelse som gäller det. Däcken är visserligen inte så bra som de kunde varit, men så länge man är medveten om det ska det nog gå vägen ändå. Kommer inte att köra så mycket i vinter eftersom det inte blir några turnéer till Hyttkvarn efter nästa sväng om två veckor då jag ska upp och lägga presenning på taket så att det inte rinner in smältvatten från all snö som kommer att falla i vinter.

Har haft lite strul med frugan i helgen. Hon har varit sjuk och tråkig ganska länge nu. Så i lördags tänkte jag att jag skulle sticka hem till Malin och kolla på film, men det fick jag inte. Hon blev skitsur för att jag ville hänga med min nya bästa kompis så jag fick stanna hemma. Hjälpte Malin att köpa en ny DVD-spelare i fredags, så jag ville hem till henne och titta på Babel som jag fick på DVD för nån vecka sen.

image2


Malin gillar verkligen Cate Blanchett och jag ser fram emot att se filmen som har fått jäkligt bra kritik. Men tji fick jag. Får sikta på att kolla på den lite längre fram när draken har lugnat ner sig lite. Det är lite jobbigt nu när draken varit sjuk, för skräcködlan är på besök oftare än vanligt.

De hade visning på den andra halvan av skräcködlans tvåfamiljshus igår, så de flydde fältet. Då var det ett perfekt tillfälle för mig att dyka upp och hämta mina vinterdäck. Sänkte nog dessvärre värdet för grannarna när jag stod där i min Fristads-jacka och med min sunkiga Toyota från -96...

Rubrik

Försov mig idag... Låter kanske inte så farligt, men om man betänker att jag började kl 1330 känns det lite oroväckande. Visserligen inte hela världen eftersom jag somnade på soffan efter att jag varit ute och sökt med vovven, men ändå...

Får ta igen det imorgon när jag gått med på att jobba eftermiddag trots det annalkande snökaoset.

Förkyld - men varför?

Den här förkylningen börjar gå mig på nerverna. Drygt 1,5 månad nu... GAH!!

Jeppe har det inte så lätt just nu.Blivit dumpad av sin sambo sen 8 år pga att han inte betalat in sin företagsskatt i tid. Efter åtta års förhållande gör hon slut genom att lämna ett brev på köksbordet. Jag kan inte förstå människor som beter sig på det viset.

Två dagar efter brevet visade det sig att hon redan hunnit träffa en ny snubbe. Snabbt jobbat... Eller så var det som jag befarade och också sa till Jeppe, att hon bara använde det där med skatten som ett svepskäl för att komma undan genom att lägga skulden på honom. Känns inte schysst... Hon håller på med en massa jox med ungarna också för att använda dem mot honom. Jag kan inte förstå att man kan sjunka så lågt efter att man älskat varandra. Man kan väl åtminstone behandla varandra med lite respekt??

Jeppe ringer mig nästan varje dag, men jag pallar inte alltid prata med honom tyvärr. Vet inte om det beror på att jag är förkyld och seg, eller på min mentala status.

 
image1


Var på bio igår och såg Elizabeth: The Golden Age. Känns som om hon var en ganska fucked-up människa. Det var väl det enda man fick ut ur den filmen. Ganska hoppig och strulig film. Massa människor som dök upp utan anledning känns det som. De gjorde en liten apperance för att försvinna nästan lika fort. Det är visserligen trevligt med filmer där de inte tror att alla tittare är dumma i huvudet, men jag måste erkänna att jag inte har tillräcklig koll på medeltida Englands historia.

Fick brev från Stockholms psykoterapicentrum för nån dag sen. Trodde att jag äntligen skulle få en tid, men de ville bara att jag skulle utvärdera psykvården. De kommer inte få så höga betyg av mig, så mycket är säkert. Nu ska jag snart hem och däcka i soffan. Har mest suttit här och degat hela dan, men längtar hem ändå. Det är ju Champions League på TV...

Oh-five-hundred hours

Tidig morgon och seg som fan. Har varit uppe hela natten. Men det får gå. Hade det inte varit för att jag ska till IKEA om några timmar och sen på bio ikväll hade jag inte klagat. Får hoppas att det inte är för mycket folk som ska handla möbler en tisdag fömiddag...

Ska gå på Elizabeth: The Golden Age med favvo-kollegan ikväll... Najs. Hoppas jag inte somnar i stolen.

The late-late show

Då sitter man här igen. Blir ett trettontimmarspass i natt, men det är ganska ok. Sjyst med OB-tillägg och så fyra övertidstimmar ger najs klirr i julkassan. Ska köpa ny TV i julklapp till familjen, så det lär behövas.

Men det är lite jobbigt just nu annars. November, förkyld, mörkt och turbulent i min omgivning. Orkar inte skriva om det just nu, men kommer att göra det framöver. Måste skriva om det framöver... Men inte nu. Har hela natten på mig.

Early one morning just as the sun was rising...

Vaknade 04.40 i morse. Inte speciellt trött alls, trots att jag somnade närmare midnatt.

Jeppe ringde mig ett par gånger igår.  Den första gången satt jag på jobbet och hade så jäkla mycket att göra, och den andra gången var nog klockan närmre halv tolv och då hade jag redan gått och lagt mig. Tydligen har hans sambo lämnat honom - igen. Det är ju trevligt att han ringer mig och vill snacka när sånt häder, men vad fan ska jag göra? Det räcker väl att man finns till och dösnackar lite med honom. Det som är mest intressant är väl egentligen hur de gör med barnen och var de bor. Får väl ringa honom sedan.

Idag tänkte jag svänga förbi Kungsholmens färg och köpa film till badrumsfönstret så att morgonföreställningen för grannarna är över. Kanske blir folkstorm i huset mitt emot, men det kan jag leva med. Dessutom ska jag försöka få tag i en pakethållare till cykeln. Det blir så jäkla varmt att ha ryggsäck på sig. Tänkte att jag skulle slippa ha pakethållare för att spara på vikten, men jag får väl krypa till korset ändå. Gör väl inte så stor skillnad med tanke på att jag ändå har en dämpad framgaffel som väger multum. Funderar på att byta ut den mot en noname-gaffel som jag ändå har liggande. Sen ska jag ta med alla lösa delar jag har i förrådet till landet och bygga en ny cykel där ute. Då kommer jag i alla fall ha ett fordon på landet nu när det inte blir någon bil...

RSS 2.0