Nästan lite länge

Det dröjde ett bra tag igen. Vet inte varför jag drar ut på det. Men jag antar att jag prioriterar andra saker framför bloggandet. Fel, med andra ord...

Sitter på jobbet nu och väntar på att natten ska passera. Började precis, och det är minst 8 timmar tills jag får gå hem. Men just nu verkar det som om det kommer att bli en OK natt. Det känns inte helt fel, framför allt med tanke på att jag redan jobbat ett pass mellan 06 och 13 idag. Var hemma en snabbis och sov i 3-4 timmar. Hoppas det räcker.


För en dryg vecka sen var jag på en helt fantastisk konsert. Christian Kjellvander med band headlinade på Cirkus. Som back-up hade han Tingsek och Anna Järvinen. Tingsek körde ett akustiskt set som var sjukt bra. Jag hade inte hört hans nya skiva innan jag gick på konserten, men det gjorde inget. Han är en otrolig begåvning och det svängde som fan trots att de bara var två pers på scen. Anna Järvinen sög stenhårt, men det gjorde inte heller nånting eftersom jag och M tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att hänga i baren. Vi blev rätt fulla (surprise!) tills det var Kjellvanders tur att spela. Men jävlar vad bra det var. Så jävla skön musik, underbara texter och fantastiskt ljud. En toppenkväll...


Inte blev det sämre av att jag och M har det bättre just nu än någonsin förr. Synd bara att hon var tvungen att åka till New York i en vecka nu... Men hon kommer snart tillbaka. Då ska vi ta igen det vi missat. Det är i alla fall min plan. Hoppas hon är på samma våglängd.


Efter konserten gick jag som i ett lyckorus och arbetsveckan gick superfort. kanske också pga att jag bara jobbade måndag-torsdag. På torsdagen åkte jag dessutom ner till Skåne för att hälsa på släkt och vänner. Det var tråkigt att träffa familjen, men vännerna i Malmö var som vanligt helt underbara. Jag var på sjukt mycket fester och det var ganska stressigt att hinna med att se alla. Men det var jättekul att vara nere igen. Har inte varit i Skåne på nästan ett år, så det var absolut hög tid. Tog mig dessutom tid att sova ut och sola en del trots springet mellan bekanta... På söndagen innan jag åkte hem hade jag lite tid för mig själv på stan och jag gick runt och shoppade en hel del. Köpte lite nya prylar till lägenheten och lite böcker. Just nu läser jag Snabba Cash av Jens Lapidus.



Han skriver lite väl enkelt tycker jag, men det är en bra och fänglande bok med snabbt flyt. En bok som är svår att lägga ifrån sig helt enkelt. Har snart läst ut den och längtar redan tills Aldrig Fucka Upp kommer i pocket.

Igår gjorde jag mitt allra första inköp på iTunes. Fick en iPod Nano av min lillebror när jag var nere och hälsade på och ville fylla på den med bra musik. Tyvärr finns inte Tingseks nya skiva ute på Pirate Bay, så det fick bli en laglig nedladdning, och det var värt pengarna. Det går fan knappt att sitta still när man lyssnar på Tingsek. Det svänger sjukt!

Long time no see

Och så var det då återigen dags för ett sånt där mastodontinlägg. Mest på grund av att det är evigheter sen jag skrev nåt här. Men jag har ju flyttat för andra gången i år, och det tog oförklarligt lång tid innan jag packade upp mina saker ur lådorna. Eller, oförklarligt var det nog ändå inte. Efter att ha flyttat två gånger på tre månader kändes det onödigt att packa upp mina saker i den nya lägenheten, för jag var tvärsäker på att jag skulle åka ut även härifrån. Men egentligen tror jag inte att jag kommer att göra det, så jag har så sakteliga börjat falla på plats här i Johanneshov.

Flytten gjorde jag helt själv. Förutom att jag fick hjälp i 15 minuter av Micke som kom och gav mig en hand när det var dags att bära ner sängen i släpet.


Förutom att det var jävligt tråkigt att springa upp och ner helt själv tog det lång tid och var ganska slitigt. Tur att jag inte hade så jättemycket saker. Även om det såklart visade sig vara bra mycket mer än jag hade anat. Som vanligt när man flyttar...


Men jag kom fram med alla sakerna till slut och hittade t o m till tunnelbanan första dagen.



Sängen tog jag i ett hyrsläp från Statoil och körde upp till stugan. Min Lada Niva fick slita hund, och det gick inte fort. I nerförsbackarna kom jag upp i lite över hundra, men så snart det lutade lite uppför fick jag ge gärnet för att ens komma upp i 90... Vad har jag gett mig in på?


Eftersom jag inte var speciellt sugen på att flytta och att hela saken fick mig att må dåligt hamnade jag i en riktigt dålig period. Så här såg min kyl ut i flera dagar. Maten stod kvar, medan det var jävligt hög rotation på vinflaskorna... Som tur var sa magen ifrån efter en dryg veckas hårt drickande och jag lyssnade. Lyckades hålla upp i nästan en vecka och nu är ordningen mer eller mindre återställd. Hamnade dock på O'Leary's i Falun idag kring lunch och drog i mig ett par starka i väntan på tåget. Blev för fan bakfull klockan fem på eftermiddagen. Bot och bättring utlovas. Gymkortet kanske borde utnyttjas lite flitigare?


Det hela kröntes med en sjuhelvetes inflyttningsfest med spritbuffé. Ingen bra idé om du frågar mig. Johan blev så full att han hamnade i Strängnäs och vägrade höra av sig eller svara i telefonen. Jävla idioit! Klart man blir orolig, men sån är han den gode Johan. Ska bli en mycket spännande sommar i Dalarna med hembränt och försvinnandets okrönte konung.


Nån vecka senare var det så dags för mig och M att gå in på vår fjärde månad av förhållande. Tänkte att jag skulle göra mig till lite och köpa blommor till henne. Rosor känns fånigt och några svarta blommor hade de inte så det fick bli röda liljor med svarta pinnar i en bukett. Gjorde allt i min makt för att få komma över till henne och lämna dem, men hon vägrade. Antar att hon helt plötsligt blev rädd eller att hon trodde att blommorna på något sätt skulle förpliktiga... Allt jag ville var att ge henne blommorna som en kärleksförklaring, men det vet jag ju att det inte är hennes grej. Kärleksförklaringar alltså... Så jag tog den här bilden och skickade den som MMS istället. Blev säkert lika bra... Jag som hade gjort ett eget kort och allt.


I helgen som gick var jag uppe i stugan och tänkte börja plocka ner ytterpanelen på huset. Men eftersom Kung Bore gjorde en sista dödsryckning så här i mitten av maj blev det inte så mycket av det. Det enda jag fick gjort var egentligen att gräva ett par gropar som jag ska ha fundamenten till staketet i. Det kom ju för fan nästan 2 dm snö på 36 timmar. Och tung blötsnö var det också. Visserligen bättre än regn, men bara marginellt.

Eftersom jag inte har nåt internet där uppe var jag ju tvungen att videoblogga lite från min misär. Thank god for cell phones that have so many functions you can hardly place a call!




Sånt är livet på landet. Jag längtar tills jag har ett nytt tak på härbret så man faktiskt kan vistas där uppe utan att frysa ihjäl så fort det blir lite kyligt ute. Men jag har just snackat med Jeppe om att han måste komma upp och hjälpa mig. Han har dessutom en aning om vad han sysslar med när han har en hammare i handen, till skillnad från mig som bara låtsas...

             

På vägen från stugan till bussen går jag världens vackraste väg. Det är den gamla banvallen för järnvägen som gick mellan Falun och Rättvik. Min mobilkamera kan inte riktigt göra vyn rättvisa tyvärr. Dessutom var jag ju bara tvungen att ta en bild på det gamla stationshuset i Sågmyra som den born again tågnörd jag är...

Häpp! Så var det över för denna gång. Lovar att komma tillbaka inom en inte alltför avlägsen framtid. Men allt beror på om jag hinner skriva på jobbet imorgon. För på kvällen ska jag gå på konsert med Christian Kjellvander. Men framför allt är jag där för att se Tingsek. Sweet, sweet, sweet!

RSS 2.0